Aspergehoeve/Boerderijwinkel Koolen

Al meer dan 35 jaar telen en verkopen we in het seizoen asperges aan de Putseweg 46 te Ossendrecht. Sinds 2018 zijn we een heel jaar rond open met (streek) producten zoals aardappelen, groente, fruit, zuivel en vlees. 

De Putseweg is een belangrijke ader richting de Belgische grens. Zo lopen er ook mooie fietsroutes door deze streek, de Brabantse Wal. Deze komt letterlijk langs de Boerderijwinkel.

Ossendrecht ligt op de Brabantse Wal en op die grens van hoog op laag groeien de lekkerste asperges, "de onze!"

Langs de grens van West-Brabant, Zeeland en Vlaanderen ligt de Brabantse Wal. De Brabantse Wal strekt zich uit over de gemeentes Steenbergen, het noorden van Bergen op Zoom, het zuidwesten van Roosendaal en Woensdrecht. Begin 2016 zijn onze Brabantse Wal asperges toegevoegd aan de lijst van Europees Erkende Streekproducten.

De Brabantse Wal Asperge onderscheidt zich in smaak van andere asperges, deze smaak heeft zich ontwikkeld door de combinatie van het zuivere grondwater van de Kalmthoutse Heide en de zilte zeelucht van Zeeland. Onze asperges hebben daardoor een niet bittere, licht zilte smaak!

Aspergehoeve/Boerderijwinkel Koolen is lid van telersvereniging 'Brabantse Wal Asperges'.